BOND  I DANMARK

- I 2014

Klassikere i udbud

CinemaxX fortsatte traditionen med en James Bond dag i 2014. 
Den i juli var lærredet gjort klar til nok et gensyn med en af klassikerne i 4K. Valget stod mellem Agent 007 contra Goldfinger med Sean Connery, George Lazenbys Agent 007 - I Hendes Majestæts Hemmelige Tjeneste og Daniel Craigs Casino Royale, der otte år efter premieren i 2006 allerede havde fået betegnelsen "ny-klassiker".

Det gamle guld med ny glans

Selvom afstemningen sagde den 7. juli endte det med at blive den 4. juli 2014. Og filmen? 
Eftersom Agent 007 contra Goldfinger fejrede 50 års fødselsdag, vandt det gamle guld, og kunne således skinne i hidtil uset skarp grad fra lærredet i alle tre CinemaxX biografer i København, Odense og Århus.

BOND PÅ BOG

Ny Bond-roman på dansk

For første gang nogensinde udkom en original og endnu uoversat Ian Fleming novelle i Danmark. 
Det sørgede forlaget Rosenkilde og Bahnhof for. I oktober og november 2014 genudgav forlaget alle forfattetens tolv romaner og to novellesamlinger med nye forsidetegninger af den grafiske designer Silvana Nikolic fra GRID. 
I novellesamlingen OCTOPUSSY inkluderede de Fleming novellen, AGENT 007 I NEW YORK. En titel, der af uopklarede årsager aldrig kom med, da novellesamlingen første gang blev udgivet i Danmark i 1967, dengang under titlen, 100.000 ER BUDT, JAMES BOND

PR meddelelsen om Flemings genudgivede bøger - tilsat den nye titel: Agent 007 i New York.

Mangelfuldt oversat

Lanceringen fandt sted den 27. november under indtagelse af Vesper martinier på Mindship på Holmen med oplæg og diskussion om den litterære Bond mellem journalist Bo Tao Michaëli og Rasmus Paaske Larsen. Sidstnævnte havde forsynet romanerne med indsigtsfulde forord, der i sig selv gjorde det værd at købe bøgerne. Selvom de, som påpeget i en skarp iagttagelse af Bond-eksperten Brian Iskov, desværre var ligeså mangelfuldt oversat som Bond-romanerne altid havde været.

DANSKE STJERNER TIL BOND

To danske kvinder i spil

Mangelfuldt kunne man fra et dansk synspunkt også mene, at det var, da Eon Productions afholdt pressemøde for den 24'ende. 007-produktion på Pinewood Studios. Hverken sangerinden Oh Land (Nanna Øland Fabricius) eller tv-værtinden Sarah Grünewald var nemlig blandt de skuespillere, der blev præsenteret den 4. december 2014. Selvom begge danske stjerner havde været til audition til rollen som Bonds udkårne, valgte instruktør Sam Mendes i sidste ende franske Léa Seydoux til rollen som Madeleine Swann i SPECTRE
Foto: Ukendt/MGM Oh Land og Sarah Grünewald, t,h, måtte se Lea Seydoux løbe med rollen som 007s pige i Spectre.

Christensen klar igen

Så meget mere ærgerligt for de danske farver var fravalget af de to danske kvinder, fordi rollen som Madeleines far, Mr. White, atter skulle spilles af danske Jesper Christensen
Den 66-årige Christensen, der ellers havde været noget afvisende over for Bond-cirkuset, glædede sig ifølge Euroman til at arbejde med både Daniel Craig og Sam Mendes, som ikke havde instrueret danskerens seneste to Bond-film.
TV2 bragte nyheden om Christensens comeback.

BOND PÅ TV

Julens store film

Bond ringede også julen ud på DR. Første juledag 2014 kunne danskerne samles om Daniel Craigs SKYFALL, der dermed fik sin tv-premiere på en landsdækkende kanal.
Foto: @MGM/Nordisk Film For en gang skyld slog Bond selv Egon, Benny og Kjeld i seertal.

Større end Olsen-banden

Ifølge Gallup fulgte hele 1.009.000 seere fulgte med og gjorde filmen til den mest sete i julen 2014. 
Selv TV2's genudsendelse af Olsen-banden deruda' måtte nøjes 621.000 seere. Det var aldrig sket for de andre fellers,  og lovede godt for Craigs kommende Bond-film.

For Danmark, James vender tilbage ...

- i 2015