BOND I DANMARK

- I 2004

Under jorden med Bond

Bonds besøg i en hemmelig undergrundsbunkrer i Die Another Day fik også danske pilgrimme til at ruske i døren til nedgangen i London. Ekstra Bladets Per Thomas skrev en artikel, der fortalte at bunkeren faktisk eksisterede. Det havde været Winston Churchills 2. verdenskrig og turister kunne udforske dem i 2004.
Fotomontage: Bond-bloggen.dk/Klik for mere Ekstra Bladets beskrev Churchills bunker i en rejseartikel.

Royal Roger

Roger Moore kunne nye seere også se nærmere på i 2004. 
Fra 2. april 2004 nåede DRs Bond-kavalkade til Lev og lad dø, Moores første 007-film fra 1973. Og fra 2. juni begyndte DR også at genudsende De Uheldige Helte, serien fra 1970erne, hvor Moore spillede aristokraten Lord Brett Sinclair overfor Tony Curtis' rigmand Danny Wilde.
I Danmark fik Moore dermed pludselig sin anden vind, hvilket han mærkede, da han sammen med fru Kiki Moore deltog i to prominente fester i det danske kongehus. 
Roger Moore til fester i det danske kongehus, og som Bond og Brett på tv med elegante fest-manerer.

Ægte Bond manerer

Den 14. maj 2004 ankom Moore under stor applaus til Københavns Domkirke, hvor Kronprins Frederik blev gift med Mary Donaldson.  Sit ophold på Københavns d'Angleterre havde han krydret med et besøg på Ida Davidsens frokostrestaurant, hvor han fik et stykke højtbelagt opkaldt efter sig. Bond-bloggen blev invitereret med til bords, da briten indtog sin kombination af stenbider caviart, rejer,æg og karry-mayo, mens han fortalte om sin karriere.
Foto: Privat: Klik og læs mere. Et stykke Moore? Sir Roger fejrede sit højtbelagte Ida Davidsen brød med Bond-bloggens bestyrer.

Gentleman i skudlinjen

Den 11. juni2004  var briten atter tilbage i smokingen for at fejre prins Henriks 70 års fødselsdag på Fredensborg Slot.
Som de millioner af danskere, der fulgte begivenhederne på tv kunne konstatere, viste Moores elegante manerer og kvikke bemærkninger til journalisterne, at gentlemanden ikke var langt fra det image, han viste i sin sidste Bond-film, Agent 007 i skudlinjen fra 1985, der blev vist på DR den 19. november 2004.

BOND I MEDIERNE

"Indtil videre er Brosnan Bond"
- Eon talsmand til Filmz

Alt var bare ikke fest og kulørte lamper i Bonds verden. Rygter om, at Eon productions efter Die Another Day havde opsagt Pierce Brosnan var begyndt at versere. 
Filmz fik fat i Eons talsperson, der noget kryptisk formulerede at Brosnan "indtil videre" var Bond - men at han ingen kontrakt om en femte Bond-film havde underskrevet.
B.T. den 14 marts. Klik og læs hele historien. 16. februar 2004 begyndte rygterne om, at Brosnan måske ikke skulle fortsætte, at rulle i Filmz.

Skuffet Tarantino

I marts 2004 slog B.T. fast, at Brosnan var ude af Bond-billedet. Avisen brugte instruktør Quentin Tarantinos skuffelse til at understøtte historien om at "Bond var død". Tarantino havde håbet at få lov at instruere den næste 007-film, Casino Royale, men kunne kun se Brosnan i hovedrollen.

BOND PÅ COMPUTER-SPIL

Animations agent

Helt færdig med Bond var Brosnan da heller ikke. Skuespilleren endte sine 007-dage som en animations-agent ved både at låne sin lighed og stemme til computer-spillet Everything or Nothing. Med en historie af Bruce Feirstein om terrorisme og nano-teknologi udkom det i februar 2004.
Foto: Berlingske Tidendes omtale. Med Heidi Klum som blikfang spillede Brosnan atter Bond på Playstation.

Aldrig samme film

Berlingske talte i forbindelse med spillets udgivelse med Gunnar Wille, lederen af Animations instruktør udddannelsen på den danske filmskole. Han så en fremtid for sig, hvor computer-animation og forskellige slutninger ville blive hverdag i filmens verden også.
"Hvis den overvejende del af publikum .. græder, klapper eller råber, vil filmen ved hjælp af følecensorer i salen ændre handling, så man aldrig kommer til at se den samme film to gange", spåede Wille til Berlingske

For Danmark, James vender tilbage ...

- i 2005