BOND I DANMARK

- I 1995

Nytænkning af nul-nul syv

En måned efter juleaften, tirsdag den 24 januar 1995, fik danske Bond-fans den første af mange gaver fra den kommende 007-produktion. En forsidereportage på Politiken fra GoldenEyes store præsentationsmøde. Spørgsmålet, der interesserede Politiken var hvem James Bond ville være i 1995?
Med den kolde krig omme, og Berlinmuren væltet, krævede det måske en nytænkning af figuren?
Indsat PR-fotos fra pressemødet 21.1. 1995. Selvom det var Brosnans pr-møde, var det Connery, der var eyecatcher på Politikens forside.

"Man kommer ikke til at se dyret"

Pierce Brosnan forsikrede, at han ville forsøge at gribe de små øjeblikke. til at skabe figuren. Og endte så ellers i en konversation om, hvor seksuel aggresiv Bond skulle være. "Man hører ikke ritch-ratch og jeg kan ikke få kondompakken op - men selvom man ikke kommer til at se dyret ... vil der være et par interessante seksuelle scener ...", lød det fra Brosnan.
Berlingske bragte en forside om GoldenEyes pressemøde. Billed-Bladet en histore om Moneypenny nr 3.

"Brosnan som skabsbøsse"

"En skabsbøsse, der øver sig forsigtigt i at springe ud", lød det i Berlingske Tidendes Kulturmagasin om Pierce Brosnan. På grund af den lillefinger, som ireren sad og strittede med, efter at have forstrukket den under arbejdet på hjemmets hestefold.
Avisens udsendte var på plads til GoldenEyes præsentation i en nedlagt Rolls Royce fabrik, for at se hvordan den nye Bond ville være udstyret: Det kom frem, at 007 skulle køre tysk BMW, bære schweizisk Omega ur og bære italiensk jakkesæt fra Brioni.

BOND PÅ TV

Den rigtige Bond på skærmen

Pierce Brosnan måtte i Danmark dele rampelyset med Sean Connery.
For første gang på landsdækkende dansk tv kunne TV2 nemlig give seerne en James Bond film som påskeæg.
Lørdag den 15. april 1995 løb Never Say Never Again over skærmen. Den "rigtige James Bond"'s skygge hang endnu engang over seriens nye gyldne spion.
Jyllands-Posten beskrev den 12. april 1995 TV2s påskeæg til seerne.

ROGER MOORES DANSKE ROMANCE

Til Danmark - with love

Skønt det ikke havde ret meget med James Bond at gøre, blev danskerne indirekte hovedvidner til den opstandelse, der udspillede sig omkring Roger Moores ægteskab.
I 1994 var det kommet frem, at Bond-stjernen var gået fra sin hustru, Louisa Moore, (herunder, tv,)
Efter en kræft-sygdom havde Moore fundet sammen med den svensk-fødte Kristina "Kikki" Tholstrup, enke efter den danske forretningsmand, Ole Tholstrup.
Moore forlod sin hustru Luisa. HELLO viste ham i København med Kiki og bonusdatteren Christina.

Moore på Victor

Parret havde familie og danske society-venner, der indbefattede medlemmerne af det danske kongehus. Derfor var de ofte i Danmark til diverse fester, der havde den kulørte presses opmærksomhed.
Da B.T.'s fotograf Jørgen Jessen traf parret med Kikkis datter Christina Tholstrup på Café Victor i København endte billedet af Roger Moores nye romance på forsiden af Hello.

Bond og Bubber

Men Moore brugte også sin 007-stjernestatus til at arbejde som Good Will ambassadør for børnehjælpsorganisationen UNIFEC.
I den egenskab stillede han i 1995 op i et indslag hos tv-værten Bubber fra Snurre Snups søndagsklub, hvor han bl.a. talte om, at være en rigtig gentleman.

OPTAKT TIL GOLDENEYE

Brosnan til Danmark

I november 1995 kunne BILLLED-BLADET fortælle, at den nye Bond - Pierce Brosnan - også ville komme til Danmark.
Den danske premiere på GoldenEye var da blevet sat til den 26. januar 1996, og den irske skuespiller skulle omkring på en omfattende PR-tur for at genrejse Bond-interessen. Men først gjaldt det verdenspremieren, som ifølge ugebladet skulle afvikles i Radio City Music Hall i New York.
BILLED-BLADET talte ned til Bond-braget.

Tinas gyldne røst

BILLED-BLADET havde også fokus på titelsangen. GoldenEye blev sunget af den 55-årige Tina Turner, hvis stilfulde video kunne ses på alle tilgængelige musik-kanaler i Danmark i 1995.
Fotomontage: Bond-bloggen.dk Tina rammer plet, skrev BILLED-BLADET - og det gjorde Turner med titelsangen, der blev en landeplage

Ingen rigtig Bond-bil

Mere kontroversiel var BMW Z3-roadster'en, som blev præsenteret som Bonds nye, lækre sæt hjul.
B.T. var for det første rystet over ikke, at være inviteret til præsentationen i London. For det andet over, at bilen ikke var en Aston Martin.
"En trøst kan naturligvis være, at den eneste rigtige Bond har trukket sig tilbage", skrev avisen, uden at komme ind på præcis hvem man mente. Men eftersom Roger Moore kørte Lotus Esprit var feltet snævret noget ned ...
Bonds bimmer kunne købes for cirka 350.000 kroner.

Lige i øjet

De gnistrende forrventninger til GoldenEye fik yderligere pinde på bålet, da BILLED-BLADET og B.T. berettede om modtagelsen af filmen i h.h.v. USA og London. "Bind bare butterflyen", skrev ugebladet, der på baggrund af en serie positive amerikanske anmeldelser, mente at Bond-fans godt kunne trække champagnen op.

Sjovt, smart, spændende
Optimismen blev bakket op i B.T, der smugkiggede værket i London. "Perfekt balance mellem det sjove, det smarte og det sindsygt spændende", lød det om den ny 007.

Herover: B.T. smugkiggede på GoldenEye 24. november 1995. Billed-Bladet fortalte om verdenspremieren.

Bryllup contra Bond

At James Bond fik så meget omtale i Danmark var i sig selv bemærkselsværdigt, eftersom landet i november 1995 mest af alt var optaget af en ting: Prins Joachims bryllup med Alexandra Manley.
Danmarks første store eventyrbryllup i kongehuset siden dronning Margrethes eget i 1967, fandt sted den 18. november 1995, hvor Prins Joachim sagde ja til sin prinsesse.
Men midt i bryllups-reportagen dagen derpå afsatte Ekstra Bladet alligevel to sider til at fortælle, at Pierce Brosnan også havde fået alverdens medier til at sige ja til hans udgave af 1990ernes Bond.
Ekstra Bladets reportage om Goldeneye konkurrerede med et royalt dansk bryllup.

Med Bond-pigen i London

Selvom der stadigvæk var to måneder til, at et betalende dansk publikum ville få mulighed for at se GoldenEye i danske biografer, fortsatte omtalen af filmen. Nu med et interview med skurkinden Xenia Onatopp i hollandske Famke Janssens skikkelse.
"Det er mig, der giver de andre blå mærker i denne film", sagde hun til Ekstra Bladet, der var taget til London for at tale med den frække Bond-pige.
Foto: DR Screengrab/MGM. Mens Danmark fejrede prins Joachim og Alexandras bryllup talte Ekstra Bladet med Miss Onatop.

Bond-pigen i København

Opladningen fortsatte, da GoldenEyes anden kvindelige hovedrolle kom til København i november 1995.

Herover, t.v. Berlingske mødte Izabella Scorupco i København. Indsat, øverst til højre, billede af polske Irka Bochienco fra Moonraker. Magasinet Zoom portrætterede også GoldenEyes heltinde.

Noget for nørder

Journalister stod i kø for at møde polsk-svenske Izabella Scorupco. Til Berlingske Tidende berettede hun om, at være en 007-pige med ben i næsen, og fremhævede. at hun var den første polske pige i en 007 film. At Irka Bochencko, receptionisten i Venini Glas i Moonraker, faktisk også var polak, vidste kun 007-nørder ...

Hvid bikini

Ben i næsen, eller ej. På PR billederne måtte Izabella Scorupcos kvindelige heltinde stadig trykke sig ind til Brosnans Bond, iført hvid bikikitop. 

Herover: Ny Bond, ny stil - ellers er alt ved det gamle, lovede filmmagasinet I Biografen og Filmguide.

Detonation på vej

Med det image på forsiden af filmmagasinet I Biografen, kunne fans gå ud af 1995 i bevidstheden om, at det største Bond-brag i seks år, nu kun var en lille måned fra at detonere.