BOND I DANMARK

- i 1998

Frække chicks

Drengerøvsbladet M - ikke opkaldt efter Bonds boss - tog hul på 1998 ved at udgive en kalender fyldt med Bonds bedste babes.
M's Bond-babe kalender 1998 satte danske Cecilie Thomsen sammen med de klassiske heltinder.

Dansker blandt dejlighederne

Danske Cecilie Thomsen var naturligvis repræsenteret, men en ny generation fik også syn for de dejligheder, som havde fået deres fædre og bedstefædre til at smile ekstra varmt i biograferne.
M lod en model fra 1964 - Pussy Galore - om at sælge varerne i 1998.

BOND PÅ TV

Frække reklamer

Seksualiseringen eskalerede yderligere på TV3's reklameblok. 
I 1998 teasede kanalen for endnu en James Bond kavalkade. Et tv-spot for Agent 007 - I Hendes Majestæts Hemmelige Tjeneste gengav den sorte model Sylvana Henriques med en majskolbe mellem læberne, mens George Lazenbys (dubbede) stemme bemærkede: "Jeg føler, der er en vis stivhed, der spreder sig".
Foto: Screengrab tv3 reklame/@MGM TV3s reklame for endnu en Bond-kavalkade. T.h. Informations omtale af Du lever kun to gange i 1998.

BOND I LYDBILLEDET

Nationalskjalden og Bond

En mere poetisk tilgang til Bonds kærlighedsliv havde Kim Larsen.
We Have All The Time In The World, som Louis Armstrong i 1969 sang til I Hendes Majestæts Hemmelige Tjeneste, var blevet udgivet samme år, Gasolin debuterede i Danmark.

Moden poet

I mellemtiden var det opløste bands forsanger, Kim Larsen blevet en mere moden poet og i 1998 havde han fået øje på sangens muligheder. Hvis han kunne synge sit bud på We Have All The Time In The World, ville nationalskjalden gerne deltage på en ny cd med retro-numre, indsunget af andre populære danske kunstere som bl.a. Sanne Salomonsen, Erann Drori, Otto Brandenburg og Maria Montell.
Kim Larsen gik i Louis Armstrongs fodspor, og indsang We Have All The Time In The World i 1998.

Armstrong på Valby-engelsk

Niels Lan Doky - selv svoren Bond-fan - sad ved pianoet, mens Niels-Henning Ørsted Pedersen bestyrede bassen, da Larsens malmfulde røst på Valby-engelsk leverede en sprød version af den gamle 007-sang. Den udkom på cd'en Something Special i 1998.
Sangen blev ikke en af national-skjaldens mest spillede. 

Live på Østerbro

Sammen med Kjukken optrådte Larsen med den i Østerbrohuset den 22. maj 1998, men først søndag den 21. november 2010 debuterede den på P4 med Alex Nyborg Madsen som vært.
Alligevel var det nu anden gang en dansk kunstner havde været involveret i en sang fra On Her Majesty's Secret Service. (Den første var Nina van Pallandt) 

BOND PÅ VIDEO

Video med vendbart cover

Den 26. marts 1998 gik Tomorrow Never Dies for sidste gang i Palads i København.
Med et vendbart cover udkom den derefter på VHS med to forskellige forsider. Den ene beregnet til at indgå i den Classic Bond collection, som Metronome Video havde lanceret i 1996.
Tomorrow Never Dies i to video varianter, udsendt med leksikon og Danmønt kort.

007-leksikon

Udlejningsselskabet udgav den med et 24 siders Bond-leksion, skrevet af Ian Fleming eksperten Rasmus Paaske Larsen. Og man kunne evt. benytte et Danmønt kort, påtrykt Pierce Brosnan i skydepostion, til at betale for den. Det elektroniske chipkort kunne anvendes i betalingstelefoner, billet-automater og videoudlejningsbutikker.
007 brandet sneg sig med overalt.

Herover: Udsnit fra Paaske Larsens 007 leksikon med konkurrencer, som skulle sendes med post til Metronome i 1998.

Tilbage i 20-001

Udover omtale af Bond-skuespillerne, Bond-pigerne og filmene, rummede Paaske Larsens leksikon flere konkurrencer.
Hvis man skrev en anmeldelse af Tomorrow Never Dies, kunne man bl.a. blive den heldige vinder af en hurtig internet-forbindelse,  en flaske Smirnoff eller sikre sig to billetter til galla-premieren på den næste Bond-film i rækken. 
I 1998 var den sat til at få premiere i 2001 - eller "20-001", som bladet omtalte det forestående millenium.

BOND PÅ BOG

Blærerøvs Bond

For at lære den gennemsnitlige danske mand lidt om en stilbevidsthed a la Bonds, udgav livsstilsskribenten Mads Christensen, bogen Den store blærerøv - en guide til manden.
På 224 sider fik man(d) en skoling i alt fra windsor-slipseknuder til fermenteringen af cubanske cigarer. Bond selv fik en sides omtale - med udgangspunkt i de Church's sko, som "Blærerøven", som eneste ægte britiske detalje, fandt værd at fremhæve på Brosnans Euro-stylede gentleman.
Den store blærerøv - en guide til mænd af Mads Christensen udkom på forlaget Møntergården i 1998.

Filmårbogen stejlede

Den megen reklame fik Film 98 til at stejle i årbogens tilbageblik på sæsonens Blockbustere.
Fotoscan: Bond-bloggen.dk Forlaget Carlsen fik først omtalen af Bond 18. med i 1998. Den var ikke god.

"Trættende reklame"

"Fra biler til ure - ... mærkevareproducenterne er dybest set medproducenter af filmen - de læser manuskriptet, overvåger hvor og hvordan deres produkter ses og anvendes - og optræder overalt i mediebilledet, som en "naturlig" del af filmen. Man skal ikke være puritansk, men det er ærligt talt trættende. Og sammen med den politiske korrekthed med til at dræne James Bond for liv", lød kritikken. Den var skrevet af Jacob Stegelmann, der bestemt heller ikke brød sig om filmen.

For Danmark, James vender tilbage ...

- i 1999