Valerie Leon fra Spionen der elskede mig. Foto: Ukendt.

Valerie Leon

Født 12. november 1943, Hampstead, London i Storbritanien.
Hun er den eneste af Bond-pigerne, der har optrådt med tre 007-stjerner. Roger Moore i Spionen der elskede mig i 1977, Sean Connery i Never Say Never Again i 1983 - og Peter Sellers fra 1967 farcen Casino Royale -  sidstnævnte i Den lyserøde panter ta'r hævn i 1978.
Med sine døsige sovekammerøjne og ofte udstillede udskæring var Valerie Therese Leon en af de mest benyttede starletter i britisk komedie i 1970erne. Seks Carry-on episoder var de mest profilerede. Men sit navn slog hun også fast i en række Hai Karate reklamer i 1970erne. I dem forvandlede Leon sig til en mande-ædende nymfoman ved den mindste duft af reklamens herre-deodorant.

Leon kunne have spillet skurkinden Naomi i Spionen der elskede mig, men meddelte filmmagerne, at hun ikke ville dø, sådan som rollen fordrede i en helikopter-eksplosion.
Istedet fik hun en uge på Sardinien, hvor hun stod bag disken på Hotel Cala di Volpe og gav "en besked" til Roger Moores Bond, som stedets receptionist.
Ved ankomsten til Sardinien blev Valerie Leon - ifølge journalist Tim Greaves - stukket af en mosquito, og svulmede så meget op i ansigtet, at hun gemte sig på sit værelse i to dage.
Valerie Leon havde i 1977 fået datteren Merope Mills med sin mand, tv-produceren Michael Mills, der var BBC's Head of Comedy. To år før havde hun også født deres søn, Leon Mills. Men det lod sig ikke se på Valeries valkyriske figur, som hun vedblev med at udstille i serier og film, indtil midten af 1980erne.